نگاهی سریع به طرز تهیه
طرز تهیه اُبنه ابتدا ، بنهها را در هاون کوبیده و سپس با آب ولرم مخلوط کنید. بعد آب را از صافی رد کنید تا بخشهای چوبی بنه از آب جدا شود.
پیاز را با کمی روغن سرخ کنید و فلفل سیاه و زردچوبه را به همراه پیاز تفت دهید. آب بنه را به ترکیب پیاز و ادویهها اضافه کنید. به محض این که اُبنه به جوش آمد زیر آن را خاموش کنید.
رسپی این غذای مقوی را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای طرز تهیه اُبنه برای ۴ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
بنه | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
رب انار (دلخواه) | به میزان لازم |
آب ولرم | ۴ لیوان |
روغن | به میزان لازم |
مرحله اول: بنهها را بکوبید
بنهها را در هاون خوب بکوبید تا حالتی خمیری شکل بگیرند. هنگامی که بنهها خوب کوبیده شدند و روغنشان خارج شد آنها را در یک کاسه بزرگ بریزید.
مرحله دوم: بنهها را صاف کنید
۴ لیوان آب ولرم به بنهها اضافه کنید و ترکیب آب و بنهها را خوب هم بزنید. سپس آن را از صافی رد کنید تا بخشهای چوبی بنه از آب جدا شود.
میتوانید بنه و آب را در مخلوط کن برقی با هم ترکیب کنید و سپس آنها را از صافی رد کنید.
مرحله سوم: پیاز داغ درست کنید
پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و سپس در اندکی روغن سرخ کنید تا کاملا کاراملی شوند. به پیاز داغ فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.
سپس آب بنه را به ترکیب اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید و نمک آن را اندازه کنید.
مرحله چهارم: صبر کنید تا اُبنه بپزد
اجاره دهید که قابلمه حاوی اُبنه روی حرارت باقی بماند. هنگامی که اُبنه شروع به جوشیدن کرد فورا زیر آن را خاموش کنید.
اجازه ندهید که اُبنه کاملا به جوش بیاید و بعد از دیدن اولین حبابها حرارت را خاموش کنید.
این غذا را میتوانید به صورت تریت و به همراه رب انار سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه اُبنه
در ادامه به چند نکته مهم برای درست کردن آب بنه اشاره شده است. با ما همراه باشید.
- اُبنه به هیچ عنوان نباید بجوشد و گرنه طعم آن تلخ میشود.
- در بعضی نقاط ایران برای پخت این غذا به آن آبلیمو و نعناع خشک هم اضافه میکنند.
- بهتر است برای به دست آوردن طعمی اصیلتر، بنهها را با پوست سبز رنگشان بکوبید.
- اگر تمایلی به کوبیدن بنه در هاون ندارید، میتوانید اجازه دهید تا بنه خشک شود و سپس آن را به کمک غذاساز برقی آسیاب کنید.