30 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

2 ساعت

زمان پخت

3 نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه آش زرشک 

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

آش زرشک یکی از خوشمزه‌ترین آش‌های سنتی ایرانی است که اصالت آن به استان خراسان بازمی‌گردد. این آش در شهرهای دیگر نیز به روش متفاوتی طبخ می‌شود.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن آش زرشک خراسانی ابتدا باید پیاز را همراه با زردچوبه و آرد تفت دهید و بعد حبوبات پخته شده، آب زرشک تازه، عصاره قلم و ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید.

بعد از این که همه مواد آش به خوبی پختند، رشته آش، مرزه و آویشن خشک و زرشک تازه را اضافه کنید. کمی صبر کنید تا رشته آش بپزد و آش لعابدار شود.

پیشنهاد می‌شود حتما آش زرشک را به روش‌های مازندرانی، لرستانی، طالقان و رودبار قصران نیز آماده کنید. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برای آش زرشک خراسانی برای ۳ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
آب زرشک تازه۱ لیتر
نخود۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
لوبیا چیتی۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
لوبیا قرمز۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز۱ عدد بزرگ
رشته آش۱ مشت
آویشن خشک۱ قاشق غذاخوری
مرزه خشک۳ قاشق غذاخوری
زرشک تازه۳۰۰ گرم
آرد سفید۱ قاشق غذاخوری
آب قلم۱ کاسه
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم
نعنا داغ و پیاز داغ (برای تزیین)به مقدار لازم

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای شروع باید نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را در یک ظرف آب بریزید و برای یک شب بخیسانید.

در این مدت چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن‌ها به طور کامل گرفته شود.

مرحله دوم: حبوبات را بپزید

همه حبوبات را در یک قابلمه مناسب بریزید و ۳ تا ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید.

طرز تهیه هریسه گندم جنوبی
ببینید

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و حبوبات را برای یک ساعت تا ۱ ساعت و نیم بپزید تا کاملا نرم شوند.

مرحله سوم: حبوبات را آبکش کنید

بعد از این که حبوبات به طور کامل پختند، آن‌ها را آبکش کنید تا آب اضافه‌شان خارج شود. سپس به سراغ مرحله بعد بروید.

مرحله چهارم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. آن را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

اجازه دهید آب اضافه پیازها کشیده شود و بعد مقداری روغن در قابلمه بریزید و پیازها را به خوبی تفت دهید تا طلایی شوند.

مرحله پنجم: آرد و زردچوبه را اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید آرد و زردچوبه را به پیاز داغ اضافه کنید و برای چند دقیقه همه مواد را تفت دهید تا بوی خامه زردچوبه و آرد گرفته شود.

مرحله ششم: مواد آش را ترکیب کنید

در این مرحله باید آب زرشک تازه را همراه با عصاره قلم و ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید.

در ادامه حبوبات آبکش شده را اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد آش روی حرارت ملایم بپزند و آش جا بیفتد.

مرحله هفتم: رشته آش، سبزیجات و زرشک را اضافه کنید

بعد از این که همه مواد آش به خوبی پختند، در ۲۰ دقیقه نهایی پخت آش می‌توانید رشته را خرد کنید و در آش بریزید.

در ادامه مرزه و آویشن خشک و زرشک تازه را اضافه کنید. کمی صبر کنید تا رشته آش بپزد و آش لعابدار شود.

مرحله هشتم: آش را آماده کنید

حدود ۲۰ دقیقه بعد می‌توانید مقداری نمک و فلفل سیاه در آش بریزید و بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.

طرز تهیه آش حلبه و زیره خراسانی
ببینید

آش را در ظرف مناسب بریزید و با نعنا داغ و پیاز داغ فراوان تزیین کنید.

طرز تهیه آش زرشک در شهرهای مختلف

در این بخش می‌توانید با روش پخت آش زرشک در شهرهای مختلف آشنا شوید.

  • آش زرشک مازندرانی: برای پخت این آش باید از مقداری مرغ ریش ریش شده استفاده کنید. مازندرانی‌ها معمولا برای تزیین این آش از کمی کشک نیز استفاده می‌کنند.
  • آش زرشک کوهی لرستان: در لرستان برای پخت این آش از ترکیب رشته آش زرشک کوهی خشک، نخود، لوبیا، عدس، روغن دنبه، سیر و پیاز استفاده می‌شود.
  • آش زرشک رودبار قصران: برای پخت این آش در رودبار قصران تهران از مقداری برنج، سبزی آش و لبوی پخته شده در کنار زرشک و حبوبات استفاده می‌شود.
  • آش زرشک طالقان: در طالقان برای پخت این آش از ترکیب اسفناج، جعفری و تره، لوبیا چیتی، رشته آش، زرشک محلی، لبو، پیاز داغ و سیر داغ استفاده می‌شود.

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

پنج‌شنبه 30 ماه اسفند 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان