نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این آبگوشت باید حبوبات را بخیسانید. پیاز و گوشت را با ادویه سرخ کنید و بعد رب گوجه و گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید.
مقداری آب را همراه با حبوبات در قابلمه بریزید و اجازه دهید همه مواد نیم پز شوند. در این مرحله میتوانید خربزه خرد شده و سیب زمینی را به آبگوشت اضافه کنید.
چاشنیها را در قابلمه بریزید و صبر کنید تا آبگوشت جا بیفتد. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای آبگوشت خربزه (کالک قلیه) برای 4 نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت گوسفندی با استخوان | 500 گرم |
نخود | 1 پیمانه |
لوبیا سفید یا لوبیا چیتی | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد متوسط |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
خربزه | 1 عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
لیموعمانی (اختیاری) | 2 عدد |
چوب دارچین (اختیاری) | 2 تکه |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
آب جوش | به مقدار لازم |
مرحله اول: حبوبات را بخیسانید
برای شروع باید نخود و لوبیا را از شب قبل در آب بخیسانید.
در طول خیساندن چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود و زودتر بپزند.
مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، آن را به صورت نگینی خرد کنید.
مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله سوم: گوشت را به پیاز داغ اضافه کنید
گوشت گوسفندی را خرد کنید و در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه همراه با پیاز داغ تفت دهید.
در روش سنتی درست کردن این غذا نیازی به تفت دادن پیاز و گوشت نیست و همه مواد با هم پخته میشوند.
مرحله چهارم: ادویه، رب و گوجه فرنگی را اضافه کنید
در این مرحله میتوانید زردچوبه و فلفل سیاه را در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه با گوشت و پیاز تفت دهید.
در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و حدود 2 دقیقه در روغن سرخ کنید تا خوشرنگ شود.
مرحله پنجم: آب و حبوبات را اضافه کنید
در این مرحله میتوانید حبوبات را در قابلمه بریزید. حدود 6 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید.
شعله را زیاد کنید تا غذا شروع به جوشیدن کند، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید آبگوشت با شعله ملایم بپزد.
مرحله ششم: خربزه را اضافه کنید
در این مرحله باید خربزه را بشویید و خوب خشک کنید. آن را به صورت عمودی از وسط نصف کنید.
در ادامه با یک قاشق خربزه را بخراشید تا تمام گوشت میوه از پوست آن جدا شود.
حالا میتوانید خربزه را به قابلمه آبگوشت اضافه کنید.
مرحله هفتم: سیب زمینی را اضافه کنید
بعد از حدود 1/5 تا 2 ساعت که گوشت و حبوبات نیمپز شدند، سیبزمینیها را پوست بگیرید و نصف کنید.
سپس آنها را به صورت درشت خرد کنید و در قابلمه بریزید.
مرحله هشتم: چاشنیها را اضافه کنید
در این مرحله لیموعمانیها را بشویید و چند سوراخ روی آنها ایجاد کرده و همراه با چوب دارچین در قابلمه بیندازید.
برای جلوگیری از تلخ شدن مزه آبگوشت بهتر است هسته لیموها را جدا کنید.
زمانی که حبوبات و گوشت به طور کامل پختند، میتوانید نمک را به آبگوشت اضافه کنید.
مرحله نهم: آبگوشت را آماده و سرو کنید
اجازه دهید آبگوشت برای چند ساعت دیگر با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
سپس چوب دارچین را از غذا خارج کنید و آن را در ظرف مورد نظر بریزید.
میتوانید این آبگوشت را به صورت سرد یا گرم در کنار نان و آب لیمو ترش تازه سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آبگوشت خربزه (کالک قلیه)
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آبگوشت خربزه (کالک قلیه) اشاره شده است، با ما همراه باشید.
- در لاسجرد این غذا به صورت سرد در وعده صبحانه مصرف میشود.
- این غذا معمولا در فصل برداشت خربزه تازه در روستاهای سمنان آماده میشود.
- برای درست کردن این غذا میتوانید خربزه را خرد کنید و در مخلوط کن بریزید و بعد به آبگوشت اضافه کنید.
- خربزه شیرین و ترد برای درست کردن این غذا مناسبتر است.
- گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی بهترین انتخاب برای این آبگوشت است چون چربی و استخوان آن باعث خوشمزهتر شدن غذا میشود.
- اضافه کردن گوجه فرنگی به این آبگوشت اختیاری است و میتوانید آن را حذف کنید.
- در صورت تمایل میتوانید از مقداری زعفران برای مزه دار کردن این آبگوشت استفاده کنید.
- این آبگوشت باید به آرامی و با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.
- در صورت تمایل میتوانید این آبگوشت را با آب نارنج تازه نیز مزه دار کنید.
- میتوانید این آبگوشت را تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید. برای ماندگاری بیشتر میتوانید آن را در ظروف دربسته در نگهداری کنید.