چه محصولاتی ارگانیک هستند؟ قطعا شنیدهاید که مصرف محصولات ارگانیک بهشدت برای حفظ و بهبود سلامتی بدن پیشنهاد میشوند. این مواد غذایی بدون مواد شیمیایی تولید، فراوری و بستهبندی میشوند و ازآنجاکه در مراحل کشاورزی برای تولید آنها از مواد نگهدارنده شیمیایی یا سموم و آفتکشها استفاده نشده است، محبوبیت بسیاری دارند. معمولا مواد غذایی ارگانیک از غذاهای معمولی سالمترند و از این واقعیت که فواید بسیاری برای ما دارند، نمیتوان غافل شد! اما، اگر میخواهید که از فواید بینظیر مصرف این محصولات بهرهمند شوید، اولازهمه باید سبک زندگی خود را اصلاح کنید.
تأثیر محصولات ارگانیک بر سلامت بدن
مواد غذایی ارگانیک بدون استفاده از سموم شیمیایی یا کودهای شیمیایی تولید و فراوری میشوند؛ اما، این سوال مطرح میشود که آیا مصرف محصولات ارگانیک واقعا تأثیر مثبت بر سلامتی بدن دارد؟ بدون شک، یکی از اصلیترین دلایل محبوبیت مواد غذایی طبیعی این است که بدون استفاده از هیچ ماده شیمیایی به دست مصرفکننده میرسند؛ ازاینرو، مزایای متنوعی برای بدن به همراه دارند که از جمله مهمترین آنها میتوانیم به تقویت سیستم ایمن بدن، بهبود عملکرد قلب، آنتیاکسیدان بالا، مواد مغذی بیشتر و… اشاره کنیم.
تقویت سیستم ایمنی بدن
تولید بیشتر غلات، گوشت و میوههای بزرگتر از طریق اصلاح ژنتیکی و استفاده از هورمونهای رشد ممکن است نگرانیها درباره کمبود غذا را برطرف کند، اما در بلندمدت میتواند اثرات منفی خود را نشان دهد. استفاده از این روشها میتواند باعث حساسیت بیشتر به آلرژنها و تضعیف سیستم ایمنی بدن شود.
در مقابل، مصرف محصولات ارگانیک که بدون تغییرات ژنتیکی و هورمونها تولید میشوند، خطر ضعف سیستم ایمنی را تا حد زیادی کاهش میدهد. علاوهبر این، محصولات ارگانیک سرشار از ویتامینها و مواد معدنی با کیفیت بالا هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند. بنابراین، با اصلاح سبک زندگی خود و مصرف بیشتر غلات، میوه و سبزیهای ارگانیک میتوانید خیلی زود شاهد اثرات مثبت آنها بر بهبود وضعت جسمانی خود باشید.

بهبود عملکرد قلب
برای بهبود عملکرد قلب خود، نهتنها باید تحرک کافی داشته باشید، بلکه مصرف مواد غذایی سالم و در کل، داشتن یک سبک زندگی سالم میتواند تأثیر قابلتوجهی بر این عضو حیاتی داشته باشد. در محصولات کشاورزی ارگانیک، سطح فلاونوئیدهای موجود، نسبت به محصولات معمولی بسیار بیشتر است. چه فایدهای دارد؟ بالاتر بودن میزان این مواد در محصولات ارگانیک سبب شده تا نقش چشمگیری در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی داشته باشند.
آنتیاکسیدان بالاتر
مواد شیمیایی مورداستفاده در کشاورزی بر ترکیبات و مواد مغذی موجود در محصولات تأثیر گذاشته و با ویتامینها، ترکیبات طبیعی و مواد معدنی واکنش نشان میدهند. این واکنشها منجر به کاهش خاصیت آنتیاکسیدانی محصولات کشاورزی میشوند.
در مقابل، بهدلیل استفاده نکردن از مواد شیمیایی در تولید محصولات ارگانیک، خاصیت آنتیاکسیدانی آنها به طور کامل حفظ میشود. تحقیقات نشان داده است که مصرف غذاهای ارگانیک میزان دریافت آنتیاکسیدان را افزایش میدهد. این آنتیاکسیدانها اثرات مثبتی همچون پیشگیری از بیماریهای قلبی، سرطان، مشکلات بینایی، پیری زودرس و آلزایمر دارند.
مواد مغذی بیشتر
با اصلاح سبک زندگی خود و مصرف بیشتر محصولات ارگانیک مثل میوه و سبزیها، ماهی، گوشت و طیور ارگانیک در طول روز، میتوانید مواد مغذی بیشتری جذب کنید. نکته قابلتوجه اینجاست که مواد غذایی معمولی، معمولا تا این اندازه حاوی مواد مغذی مفید نیستند.
از دیگر عواملی که سبب شده مواد غذایی ارگانیک مغذیتر باشند، این است که فرصت کافی برای رشد و نمو به آنها داده شده است و سرعت رشد آنها با هورمونها و کودهای شیمیایی تسریع نشده است؛ ازاینرو، میتوانند مواد مغذی را بهخوبی از خاک دریافت کنند.
کاهش احتمال بیماریها و مسمومیتهای غذایی
محصولات غیرارگانیک اغلب حاوی مواد شیمیایی مضری هستند که میتوانند سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و زمینهساز بروز برخی بیماریها شوند. حتی در دامداریهای صنعتی نیز ممکن است حیوانات به دلیل مصرف خوراکیهای مملو از سموم بیمار شوند. علاوهبر این، در دامداری مدرن برای افزایش وزن حیوانات و کاهش غیراصولی بیماریها، از ترکیبات گیاهی خاصی استفاده میشود. این ترکیبات معمولا تأثیر منفی بر بدن انسان گذاشته و میتوانند منجر به آسیبپذیری بیشتر، بروز بیماریها، حساسیت و مشکلات دیگر شوند.

فلزات سمی کمتر
یکی از مهمترین تأثیرات مثبتی که با اصلاح سبک زندگی خود و مصرف بیشتر مواد غذایی ارگانیک شاهد آن خواهید بود، مصرف کمتر فلزات سمی است که میتوانند بهشدت احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهند. تحقیقات نشان داده است که تمام آنچه ما مصرف میکنیم به طور غیرمستقیم از خاک و واکنشهای فیزیکی مرتبط با آن تأمین میشود. بنابراین، در کشاورزی ارگانیک که از مواد شیمیایی برای تولید محصولات استفاده نمیشود، میزان فلزات سنگین در این محصولات کمتر است.
مطالعات حاکی از آن است که محصولات ارگانیک تا 48 درصد فلزات سمی کمتری مانند کادمیوم دارند؛ این امر به ارتقای سلامت مصرفکنندگان کمک بسیاری میکند.
سخن آخر
برای جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریهای سخت و بهبود سلامت خود، پیشنهاد میکنیم مصرف محصولات ارگانیک را در سبک زندگی سالم خود اولویت قرار دهید. این محصولات بهدلیل نداشتن مواد شیمیایی مختلف و برخورداری از مواد مغذی و آنتیاکسیدان بالا، تضمینکننده کارکرد بهتر جسم شما خواهند بود.
البته، شما عزیزان میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در هر زمینهای که نیاز دارید، سری به مجله بزرگ آسمونی بزنید. کافی است موضوع موردعلاقه خود را جستجو کرده تا با طیف وسیعی از انواع اطلاعات مفید و متنوع در این مجله اینترنتی محبوب روبهرو شوید.